Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/mindcare.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5611

medlem af dansk psykoterapeutforening

NLP psykoterapi

Hvad er psykoterapi?

Du har måske allerede en fornemmelse af det, siden du er klikket ind på denne del af hjemmesiden. Ordet terapi kommer af det græske ord Therapeuin, som betyder at støtte og hjælpe til balance.

Målet er at øge din opmærksomhed på dig selv, dine grænser og på det, du oplever, der giver mening og indhold i livet. Som Søren Kierkegaard sagde: “Bliv dit eget livs ansvarshavende redaktør”, så har du fokus på at finde og bearbejde årsagen til uhensigtsmæssige mønstre eller vaner, som du ikke længere ønsker at leve med. Psykoterapi handler om dig – om at du bliver en god ven med dig selv.

Psykoterapi er regelmæssige terapisamtaler over kortere eller længere tid, alt efter hvad dit behov er, og hvad du gerne vil opnå. Den første samtale vil give dig et indtryk af, hvad terapi er, og hvordan jeg arbejder. Det er også her, vi sammen skaber et overblik over, hvorfor du er kommet. Det er ikke til at sige, hvor længe et terapeutisk forløb varer – det afhænger af, hvad du søger hjælp til, og hvilke ønsker du har. Det vigtigste er, at du mærker en forandring i løbet af nogle gange. En væsentlig faktor er, hvor aktiv du selv er i og imellem terapisessionerne.

Under terapisessionerne udviser jeg nærvær og respektfuldhed, og jeg er ansvarlige for de terapeutiske rammer.

Jeg anvender flere psykologiske metoder, der hjælper dig til at finde balancen i livet ved at tale om tanker, følelser og handlinger.  Gennem metoderne lærer du dig selv bedre at kende, og du får hjælp til, hvordan du kan ændre din situation og opnå det, du ønsker.

Metoderne løsner op for de blokeringer og begrænsninger, vi ubevidst har skabt i barndommen eller senere i livet, og som i nuet f.eks. giver angst, lavt selvværd eller andre uhensigtsmæssige følelser.

Du kender sikkert til det, at du ønsker at gøre noget eller være på en bestemt måde. Angst, uro eller andre hæmmende følelser tager imidlertid over og forhindrer dig i at få det, som du gerne vil have det, og det er netop det metoderne ændrer. Samtidig er der i vores sind uanede ressourcer, som vi let kan lære at blive bedre til at udnytte.

Terapi til børn

Børn reagerer som oftest sundt på noget, der er usundt i deres liv. Ligesom voksne kan også børn og unge mangle ressourcer, viden eller erfaring for at kunne håndtere en udfordring, som kan virke uoverskuelig.

Mine erfaringer med arbejdet med børn er store og kommer dels fra mit arbejde som sygeplejerske på børneafdelingen og dels i mit arbejde som psykoterapeut.

Dit barn er måske bange for at sove alene eller ude hos kammerater. Dit barn føler sig utilpas i skolen eller i andre relationer, eller er måske bange for at fremlægge i skolen.

Som NLP terapeut kan jeg tilbyde dit barn mange nye strategier for at opnå en bedre selvfølelse. Sommetider kan hypnose også være at foretrække, hvilket rigtig mange børn synes godt om. Denne terapiform kræver et indgående kendskab til barnet, som blandt andet opnås gennem samtale sådan, at jeg kender barnets ønskemål for terapien. Ligeledes er det vigtigt, at jeg kender til barnets måder at opleve verdenen på.