Om mig

“Man skal gå to mil i en fremmed mands mokasiner, før man ved, hvordan han har det”

Lidt om mig

Da jeg skulle præsentere mig her, tænkte jeg “Hvor meget eller lidt har du mon lyst til at læse om mig?” I mit daglige arbejde som psykoterapeut kan det give mening for nogle mennesker, at de ved lidt om, hvem jeg også er. Det kan skabe lidt balance i relationen forud for et fortroligt samarbejde, at mennesket overfor mig ved lidt om mig også. For i de kommende møder vil han eller hun dele ud af meget fortrolige og private emner, og på den må kan vi skabe lidt balance i relationen. Andre mennesker igen har brug for at starte ud med deres livsfortælling med det samme, og så lærer vi hinanden at kende igennem processen.

Jeg ser mig selv som et menneske nysgerrig på livet og menneskelige relationer. Men lad mig også få en ting på plads. Lige som alle andre mennesker, har jeg også haft sorg og lidelse i mit liv. På trods af mine mange uddannelser og erfaringer, kan jeg stadig opleve at blive i tvivl og være søgende. Jeg har også været igennem alle de naturlige livskriser, vi som mennesker uundgåelig må igennem. Gør det mig til en ringere eller bedre psykoterapeut? Jeg tror helt sikkert, at det gør mig til en bedre terapeut, fordi jeg vil kunne genkende nogle af dine/jeres temaer, som præsenteres for mig. Som citatet øverst beskriver, så skal man have gået lidt i de samme mokasiner, før man har en idé om, hvad det vil sige at miste et kært menneske, at bekymre sig for sine nærmeste, opleve ikke at “slå til” i bestemte situationer eller mærke ensomhed, stress eller magtesløshed. Stadig er det vigtig at huske på, at vi alle oplever sorg og krise på vores helt egen måde, fordi vi har forskellige livshistorier og erfaringer med os. Men måske, kan jeg være et vidnesbyrd for dig, at som menneske kommer vi igennem de perioder i vores liv, som lige nu kan virke helt uoverskuelige.

Mine erfaringer er, at vi kommer lettere igennem disse udviklingsperioder, når vi rækker ud efter hjælp og øver os i at være et menneske – øver os i at være i en familie eller i et forhold. Jeg kan kun gisne om sorgen og lidelsen hos det enkelte menneske eller i hele familien, der har været i deres liv inden mødet med mig. Og ikke mindst den store overvindelse og erkendelser, der skulle mobiliseres ved at kontakte mig. Derfor har jeg også stor respekt for det menneske, de familier eller par, der rækker ud efter hjælp hos mig. Det er de færreste mennesker, der vælger at tage imod terapi, for underholdningens skyld. At arbejde med sig selv og sine relationer, er ikke for “tøsedrenge”. For mig er det en styrke at være sårbar, omend hvor svært og grænseoverskridende det kan være.

En ung kvinde skrev til mig efter den første samtale: “Da jeg kørte hjem fra dig, følte jeg mig meget lettere indeni. Du så mig og forstod mig. Jeg anede ikke, hvor vigtig det var for mig, at dele min historie – ikke gå med den alene. Inden jeg mødte dig, var bange for, at det var mig, der var noget galt med. Og jeg var bange for, at du ville dømme mig, fordi jeg ikke har gjort noget. Nu er jeg så glad for, at jeg tog mod til mig, og opsøgte dig.” Det er lige præcist det, der også kan ske i samtalen. Oplevelsen af at blive set og mødt i sin historie og få støtte til se nye muligheder for at komme videre. Hvis du har de samme tanker, skal du vide, at sådan har de fleste mennesker, forud for det første møde med deres terapeut.

Ovennævnte citat er én af mange grunde til, hvorfor jeg holder så meget af mit arbejde. At få lov til at hjælpe og støtte mennesker eller familier videre i livet – at se mennesker tage deres eget liv hjem til dem selv igen – er hver gang en stor glæde for mig.

Mine etiske overvejelser og værdier

Etisk drejer sig om, hvordan man behandler andre mennesker og andre levende væsener. Etik handler om, hvad det gode liv er, og betydningen af at tage hensyn til andre og ikke kun have blik for sig selv og sine egne behov.

Mine etiske værdier i mit arbejder er

 • Jeg er ikke ekspert på dit liv. Du er eksperten, og sammen kan vi skabe et rum af indsigt og omsorg, så du kan træffe de valg, som er rigtige for dig eller du kan tilegne dig.

 • Jeg har tavshedspligt.

 • Jeg henviser til andre behandlere eller rådgivere, hvis mine redskaber ikke slår til.

Mine værdier er

 • Jeg tror på, at et menneske har alle svarene i sig selv. Sommetider har man behov for hjælp til at kunne opfatte dem eller stole på dem.

 • Alle mennesker har de indre ressourcer, der skal til for at leve et godt liv og foretage nødvendige forandringer.

 • Et problem kan ikke løses på samme niveau, som det er opstået. Der skal ofte en ny tilgang eller erkendelse til.

Som medlem af Dans Psykoterapeut Forening (DPF) er jeg underlagt foreningens etiske regler, som du kan finde her: https://psykoterapeutforeningen.dk/wp-content/uploads/2015/11/Etikfolder.pdf

Uddannelser

 • Sygeplejerske
 • Exam. Heilpraktiker
 • Psykoterapeut medlem af Dansk Psykoterapeut Forening
 • Exam. Hypnoterapeut
 • Certificeret i Stressindikator testen
 • Certificeret i 4MAT
 • Exam. supervisor fra dfti og COK

  Her udover

 • Foredragsholder
 • Forfatter
 • Underviser på Demenskoordinatoruddannelsen og efteruddannelsen
 • Forfatter til “Familiedialog og refleksion ved alvorlig sygdom. En guide for sundhedsprofessionelle.”

Teori og metode

Gennem mine mange forskellige uddannelser har jeg tilegnet mig det, nogle måske vil kalde “en blandet landhandel”. I praksis for dig betyder det, at jeg trækker på forskellige psykologiske tilgange afhængig af, hvad vi arbejder med og ikke mindst, hvad der giver mening for dig og for vores arbejdsproces.

Generelt arbejder jeg ind i tilknytningsmønstre, og jeg er oplevelsesorienteret hvilket betyder, at jeg arbejder med forståelsen af det enkelte menneske ud fra samspillet i og med familien, som jeg sidder sammen med. I terapi med par er mit fundament Emotions Fokuseret, hvilket betyder, at det er følelsernes landkort, vi orienterer os omkring. For mere forståelse af de forskellige psykoterapeutiske tilgange se længere nede på denne side.